PIZZA NAPOLITANÃ
 

 Ingrediente: aluatul: fãinã 300 g, ulei 60 g (3 linguri), lapte 200 ml, drojdie de bere 15 g, sare; Umplutura: cașcaval 200 g, roșii 500 g, sardele 1 cutie, ulei 40 g, cimbru 1/4 fir, piper dupa gust.
Din fãinã, lapte, ulei, drojdie și puținã sare se preparã o cocã, se lasã sã creascã cel puțin o orã, se frãmîntã încã o-datã, se întinde cu sucitorul și se așazã într-o tavã unsã cu ulei. Se unge aluatul cu ulei, se presarã cu cacaval ras, se aseazã sardelele, felii de rosii (fãrã coajã), se presarã cu cimbru și piper. Se lasã sã creascã 30 min apoi se dã tava Sa cuptor și se coace la un foc potrivit. Pofata buna!

 

                     PIZZA SALZANO
 

 Ingrediente: aluatul: faina 300 g, uîcî 60 g, lapte f 200 ml, drojdie de bere 15 g, sare; Umplutura: casacaval ras 200 g, șuncã presatã 150 g, ciuperci 75 g, cimbru jumatate de fir, ulei 30 g, piper
Din fãinã, lapte, ulei, drojdie și puținã sare se preparã o cocã, se lasã sã creascã cel puþin o orã, se frãmîntã din nou, f se întinde cu sucitorul și se așazã într-o tavã unsã cu ulei. Se unge aluatul pe deasupra cu ulei, se presarã cașcavalul ras, carnea afumatã sau salamul tãiat julien sau cuburi, cimbru, ciupercile tãiate felii și piper. Se lasã sã creascã 30 min,| se dã tava la cuptor și se coace la un foc potrivit.

 

                                        PIZZA AL BORGO
 

 Ingrediente: aluatul, fãinã 300 g, ulei 60 g, lapte 200 g, drojdie de bere 15 g, sare; Umplutura: roșii 500 g, ardei grași 200 g, mãsline 150 g, fileuri de anșoa 125 g, ulei 40 g, sare, piper 1 g, cimbru.
Din fãinã, lapte, ulei, drojdie și puținã sare se preparã un aluat care se lasã sã creascã cel puțin o orã, se frãmîntã din nou se întinde cu sucitorul o foaie și se așeazã într-o tavã unsã cu ulei. Se unge aluatul pe deasupra cu ulei, se aseazã fileurile de anșoa, mãslinele, se acoperã cu felii de ardei grași și roșii, se presarã cu cimbru, piper și sare. Se lasã sã creascã 30 min și se dã tava la cuptor se coace la un foc potrivit.

 

                                             PIZZA AL PROSCCIUTO
 

 Ingrediente: 200 gr rosii curatate de coaja, 200 gr proșuto prajit, 2oo gr mozzarela ulei de masilne virgin,sare piper
Întinde-ti blatul pentru pizza presarati uleiul de masline, se taie feliile de proscciuto in benzi. adaugati feliile de rosii curatate de coaja apasandu-le un pic cu furculita, acoperiti cu bucatile de proscciuto si cele de mozzarela taiate in cuburi mici, presarati peste uleiul de masline. Se coace in cuptor la 180 grade C 25 minute

 


PIZZA SICILIANA

 

 Ingrediente: blat pizza, 200 g de roşii decojiteCeapa 200g, 200g de anghinare, 200g mozzarella, ulei de măslinezahăr, sare, piper, nucşoară.Puneti la prajit ceapa pe foc mic cu ulei de măsline, zahăr şi nucşoară timp de 15 minute.Adaugati sare si piper.Asezati roşiile peste blat, apasati-le uşor cu o furculita, adaugati compozitaia din ceapa si carciciofi(anghinare), adaugati sare si piper.
Se toarnă un pic de ulei de măsline şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 ° C pentru 25 de minute.

 


PIZZA NEAPOLI

 

 Ingrediente: 1 lingurita si jumatate de drojdie uscata, un sfert de ceasca de apa calduta, 1 lingura si jumatate de ulei de masline, jumatate de cana de apa rece, 2 cani faina, 1 lingurita de sare.
Drojdia se dizolva in apa calduta. Se lasa in apa calduta timp de 10 minute pana devine cremoasa. Se adauga ulei de masline si apa rece, apoi o jumatate de cana de faina, sarea mestecand pana ce se omogenizeaza. Se adauga si restul de faina treptat, pana cand se formeaza un aluat omogen si moale. Aluatul se intinde pe o suprafata neteda, presarata cu faina si se lasa 15 minute sa se odihneasca. Aluatul se poate si congela pentru o utilizare ulterioara, dar trebuie inchis etans intr-o punga de pastic si pus,la congelator. Inainte de utilizare se lasa sa se dezghete la temperatura camerei intr-un castron cu putin ulei pentru a obtine un aluat pufos si moale la atingere.Compozitia: 4 rosii coapte, 2 catei de usturoi, 1 praf de oregano, sare, piper, 8 linguri ulei de masline.Rosiile se curata de coaja, de seminte si se piseaza. Se adauga busuioc, oregano, usturoi, ulei de masline, sare, piper si se pune aceasta compozitie peste aluatul intins in tava de pizza.Marginile aluatului trebuie sa fie putin mai inalte astfel incat sa nu curga compozitia. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.



Copyright © P.D.K 2011